Rotterdam
donderdag 23 mei 2024

De Rotte uit en dan nog verder

Een fraaie opkomst van 13 man noopt ons te splitsen tot twee ongelijke groepen, dit keer beide voorzien van een RL. CvE kreeg als ’team 1′ zes man mee, RvE (team 2) een handvol. Onderweg zou rNee als (aan)gewezen routeleider zijn functie overigens weer neerleggen, maar daarover meer in die andere Reelaas. In deze editie volgen we het zevental wat op aanwijzen van CvE Rotterdam bereikte.

Bij de tombola had notaris Van Eck Tim nog aangezien voor Martin (wat lijken die twee toch op elkaar), maar het was toch echt de engineer die mee was. De Rotte wordt vanaf halverwege gevolgd, waarna in Rotterdam aangekomen het kronkelende watertje nog verder wordt gevolgd. Een originele route om uiteindelijk bij de Brienenoordbrug uit te komen, te meer omdat er dwars door Rotterdam moet worden gekoerst. De RL had echter voor vele groene verkeerslichten gezorgd, zodat het tempo er vaak goed in kon blijven. We rijden door het volgroene Kralingse Bos waar het soms laveren is tussen de trimmende Rotterdammers. Het bezoek aan zijn zo geliefde 010 maakt emoties los bij SV en het moet worden toegegeven: er zijn heel wat inwoners van die stad die ons vriendelijk de ruimte geven.

Uitspraak van de week
9, Sander, Voogt, SV, sv, Sander Voogt, sandervoogt@gmail.com, , 2022-02-28 19:27:53, , Avatar foto

"Ik heb mijn wildcard van zaterdag ingeruild voor vanavond"

SV verklaart zijn aanwezigheid.

We passeren het stadion van Excelsior, tegenwoordig bekend als het ‘Van Donge & De Roo stadion’ waar het voorheen nog normaal ‘Woudestein’ heette. Als we na wat linksen en rechtsen langs de Maas komen te rijden, presenteert de RL ons vol trots ons verste punt van de avond: de Brienenoordbrug. Het blijft bij het verste punt en niet ons hoogtepunt, want beklimmen doen we hem niet. We duiken er slechts onderdoor om vervolgens het genot van het windjemee te ervaren. Bij Krimpen steken we per brug de Hollandsche IJssel over om het water aan de zuidzijde te vervolgen. Het tempo gaat er op de IJsseldijk vol op, zogenaamd met windmee, maar de forse rijwind doet zich gedragen als windtegen. De stevige kopbeurten van KG vallen deze avond op, de teamleider is in goede doen. Maar ook alle andere SOW-ers geven blijk van uitstekende vorm. Kilometerslang denderen we over de dijk, soms wat ongemakkelijk gezien het overige, soms wat wispelturige verkeer. Het aanhoudend hoge tempo wordt na ingrijpen van TvdH wat getemperd omdat met name HvE dreigt te breken.

Eenmaal in Gouda buigt TvK af om daar nog een voetbalwedstrijd van zijn Sara te bekijken. De overige zes SOW-ers maken het karwei af, rijdend via de Col de Coenecoop en het voormalige stuiterwielerpad richting Waddinxveen en Boskoop. We hebben een prachtige avond gehad, in weer dat soms fris soms benauwd aanvoelde. Eenmaal thuis duiken we weer achter buienradar om het vooruitzicht te weten van de monstertocht die ons zaterdag al of niet wacht.

Uw verslaggever ter plaatse: Hans van Eck