Leimuiden
donderdag 17 augustus 2023

Dicht bewolkt, dik bevolkt

Naar aanleiding van het jammerlijke berichtje van Thijs dat hij zich vanwege een enkelblessure af moet melden voor de rest van het zomerseizoen, voeren de heren SOW-ers op het Gemeenteplein de discussie tot wanneer een ‘zomerseizoen’ eigenlijk doorloopt. We komen er niet uit, maar zijn het er over eens dat we halsreikend uitzien naar de return van de getroffen leerkracht, wanneer dat ook zal zijn. En wat betreft dat ‘zomerseizoen’ spreekt het gesloten wolkendek boekdelen: de zomer lijkt dan wel voorbij, maar achter de wolken schijnt onze koperen vriend nog onverminderd. En gezien de royale opkomst van een dozijn SOW-ers deze trainingsavond is het zomerseizoen (lees: vakantieperiode) al aardig achter de rug aan het geraken. Weliswaar dicht bewolkt maar gelukkig weer dik bevolkt.

De opkomst noopt ons te splitsen. Als de sEckretaris de ‘staafmixer’ (© SV) heeft gehanteerd, rollen er twee groepen uit. Eén daarvan (zelfbenoemd als ‘Gruppo Uno’) heeft in CvE hun RL, en het andere zestal volgt EK. Van deze groep hier een kort verslag.

De wind is NNO en dat zou ons deze keer naar Leimuiden brengen. We volgen onze routeleider die zich overdag al had warmgetrapt toen hij ‘MC’ een slagroomgebakje ging scoren in Breukelen. Die zijn toch ook dichterbij te halen, zou je denken.

Na Hoogmade rijden we via de immer winderige Aderweg richting Roelof-arendsveen, een plaatsnaam die – zo merkten we ook nu – altijd wat losmaakt bij MHu. Langs de Braassem rijdend zien we witte koppen op het water. We komen via Oude Wetering op de Leimuiderdijk te rijden, waar we onmiskenbaar merken dat we in NNO richting rijden. Vanuit Leimuiden gaat het echter weer lekker voor het windje en kost het niemand moeite om onze motor van de avond Tim te volgen.

Op de Ringdijk vanuit Ter Aar laat EK zijn benen spreken en jaagt ons over de diverse wildroosters. Als het fietspad eenmaal Windepad heet, neemt MHu de honneurs waar. Pas als een boomtak tussen zijn spaken geraakt, wordt de kweker geremd in zijn stevige kopwerk. We rijden langs de Zegerbaan naar de Oostkanaalweg waar Tim zijn dienende werk voortzet door een opzichtige leadout te verzorgen. Alleen SV lijkt in dat zog als enige de sprint te kunnen VOLVOeren, maar zijn heilige voornemen om het achterwiel van Tim niet meer los te laten, voert hij iets te ver door. Want als Tim – zijn leadout beëindigend – naar rechts uitstuurt, volgt SV hem daarin gehoorzaam, waarbij hij zichzelf bijna in de berm parkeert. Een op enkele meters rijdend duo profiteert van deze kolderieke ontsporing van een sprinttrein en krijgen we met MHu en HvE een verrassend podium.

Langs de Gouwe genieten we nog even van die heerlijke NNO en zoeven we Boskoop binnen. De RL krijgt de complimenten voor de Lus, de Leiding en de Lengte, want we zijn mooi voor het invallende duister binnen.

Uw verslaggever ter plaatse: Hans van Eck