Zeezien
donderdag 20 juni 2024

Een mooie avond en een moy enne

Op deze mooie, maar bewolkte dag is de opkomst goed te noemen en dus in 2 groepen.

Op deze langste dag rijden we naar de kust, ca 90km. Gelijk vanaf het begin zit de snelheid er goed op. Je moet dan altijd alert zijn. Bij het oprijden naar de Roemer reden Marcel en Christian elkaar bijna van de weg. De ene wilde de bocht wat afsnijden en botsten zo tegen elkaar aan. Nog geen kilometer verder reed Jan Kees tegen de rand van een obstakel op de weg, het ging nog maar net goed. Terwijl de snelheid deze avond hoog bleef deden er zich gelukkig geen problemen meer voor.

De route loopt tegenwoordig niet zoals vroeger en RvE liet dit op zijn manier merken. Gelijk bij de start verbaasde hij zich hoe we Boskoop uitreden. En stukken verder, voorbij de Keukenhof, wordt na het spoor normaal linksaf naar de kust gereden, met wat geslingerde wegen. Nu reden we rechtdoor om later in dezelfde duinen aan te komen. En zo bleef de snelheid er goed op. Rene moest inderdaad toegeven dat dit een verbetering is/was. CvE, TK, MHo en KG waren de gangmakers. JKH en RvE volgden deze avond redelijk makkelijk. Het was mooi rijden langs de kust met de wind in de rug. We(of ieder geval RvE) zijn nog nooit zo snel door Noordwijk en Katwijk gereden. Gelukkig was het er niet zo druk. Bij het oude penthouse van Louis(of woont hij er nog?)werd een foto gemaakt en een reep verorberd. Rene wilde snel door want hij stond kou te vatten, dat dacht ie tenminste.

Via Wassenaar reden we terug het binnenland in en gunde de mannen elkaar wat geklets. Verderop ging de snelheid er toch weer op door met name KG en MHo. Op de Hoogeveenseweg was het CvE die de snelheid opvoerde. TK kwam op kop maar de snelheid zakte wat terug. Toen was het onverwachts RvE die met een demarrage kwam. Dat duurde natuurlijk niet lang, maar zorgde er wel voor dat er werd gesprint. En zo was  een mooie avond het resultaat. RvE wenste CvE, Mho, TK, JKH en KG een gezellige ‘Elfstedentocht’ toe. Voor enkelen de eerste keer. Geniet ervan mannen!

Uw verslaggever ter plaatse: René van Eck