Wassenaar
donderdag 6 mei 2021

Hondenweer -1-

De natte neuzen show in de jaren 80/90 van de vorige eeuw werd gepresenteerd door de altijd enthousiaste Martin Gaus. Samen met de trouwen viervoeter legde ze een parkoers af en liet hij zien hoe je honden moest africhten.

En rol beschuit aan mensen vertrok vanaf het gemeenteplein in verschillende groepen. Het was nu niet precies duidelijk wie nou met wie zou gaan. CvE, AvH en TvdH vertrokken precies om 19:05 richting Wassenaar. Op de Hoogeveensweg zagen we dat we het met z’n drieën moesten doen. De noordwester was niet sterk maar blies aardig door. Dat zorgde al gauw voor de eerst natte neuzen. Kop over kop werd er richting Wassenaar gefietst. Boven Den Haag pakte zich donkere wolken samen en vanaf de dijk bij Stompwijk waren er prachtige luchten te zien, die niet zouden misstaan op een schilderij van enige hollandsche meester. Dit zorgde voor wat onrust bij de drie. Zouden we het droog houden. Er werd daarom flink doorgereden tegen de wind in. Bij Wassenaar kwam de eerste regen uit de lucht. Uit de temperatuur van het vocht dat naar beneden viel was op te maken dat het net gesmolten sneeuw was. Dit zorgde voor de tweede natte neus.

Maar onder leiding van Hondentrainer CvE werd er ook in Wassenaar flink door gereden. Al met al viel de regen erg mee. De weg was nat en dat zorgde voor veel opspattend water waar de coureurs nog het meest last van zouden hebben. Zonder noemenswaardige incidenten koersten het drietal jongen honden van Wassenaar richting Leiden. Bij Zoeterwoude werd er een extra lusje gelegd in het parcours. Om via de n11 richting Hazerswoude af te zakken. Er werd gekoerst richting de ten heuvelhofweg. Maar in het bos van het spookverlaat werd CvE onaangenaam verrast door een hond die niet gelijnd was! Vol in de ankers om het dier te ontwijken. Maar helaas kwam de hond in aanraking met het voorviel van CvE. CvE ging gracieus over zijn stuur heen en kwam in aanraking met het asfalt. De hond ging er ongelijnd vandoor. Gelukkig was de hond niet plat en bij CvE viel de schade erg mee. De eigenaar verontschuldigde zich voor het niet aan de lijn hebben van de hond. Een cursus bij Martin zou wonderen doen. Het trio vervolgde zijn weg richting Boskoop. Een prachtige avond onder iets wat nattige, maar vooral frisse omstandigheden. Nou op naar de zomer.

Uw verslaggever ter plaatse: Adriaan van Herk