Rondje Kinderdijk
zaterdag 10 april 2021

Samen sterk

De vooruitzichten voor het rondje Kinderdijk waren de voorafgaande week reden om de aanvangstijd te vervroegen. Hierdoor werd de kans om in de regen te fietsen verkleind.

Ook de deelname en het samenstellen van groepen was aan verandering onderhevig. HvE had in ieder geval 4 scenario’s op de whatsapp gezet. Maar het was toch nog een verrassing om de voorzitter op het gemeenteplein te ontmoeten. Zo gaf hij aan dat voor hem 9 uur eigenlijk nog aan de late kant was. Terwijl we niet op JvE hoefde te wachten. Hij had echt het extra uurtje rust nog nodig voordat hij aan de tocht zou beginnen.

Uitspraak van de week
7, Ton, van Gemeren, TVG, tvg, Ton van Gemeren, tonvangemeren@icloud.com, , 2022-02-28 19:27:52, , Avatar foto

"4000 euro voor een elektronische Campagnolo groep is toch net iets te gek"

TvG

Nadat TvG nog even had aangegeven dat de verloedering van Boskoop wel erg zichtbaar is startte het drietal met de rit. Dit keer eerst met de wind in de rug. Dus voorzichtigheid geboden bij de eerste kilometers. Ondanks, of juist dankzij, de drie routeleiders werd er regelmatig van de door JvE aangeleverde route afgeweken. De logica van de route werd niet altijd begrepen of was het gewoon eigenwijsheid. Tot de pont bij Kinderdijk zat het tempo er goed in. Een rustmomentje bij de pont was achteraf ook wel prettig want nadat we de molens van Kinderdijk achter ons hadden gelaten moest er flink gewerkt worden. Maar door een goede samenwerking van het drietal werd ook de tocht naar Schoonhoven afgewerkt. Ondanks de hevig tegenwind bleef er een redelijk gemiddelde op de teller staan. Wel waren TvG en EK blij dat CvE lange stukken de koppositie opeiste. Op de pont in Schoonhoven kregen we te horen dat TvG zijn nieuwe fiets klaar staat in Italië. Maar ja, wanneer wij deze mogen gaan aanschouwen is nog onduidelijk. Wel hebben we begrepen dat ‘alles’ elektronisch gaat. Het stapje naar een motortje wordt dus steeds kleiner!!

Helaas was het wielercafé Fausto verhuisd en ook verder was daar geen ‘koffie to go’ te vinden. Er werd besloten om dan maar door te rijden naar Haastrecht om daar een bakkie te doen. Met de koffie in het vooruitzicht werd het tempo in de Vlist opgevoerd. Tijdens de koffiestop vielen de eerste druppels. Dit was dus het signaal om het laatste stukje van de rit naar Boskoop aan te vangen. Ook dit stuk werd er afwisselend op kop gereden om uiteindelijk moe maar tevreden Boskoop binnen te fietsen. Op het gemeenteplein werd er afscheid genomen en ging ieder zijn weg, waarschijnlijk richting een warme douche.

Uw verslaggever ter plaatse: Eelco Kranenburg