SOW Rondje Kinderdijk
zaterdag 24 april 2021

Alsnog…

De SOW kalender loopt als een kronkelig beekje door de tijd, in plaats van een kaarsrecht geasfalteerd pad te volgen valt het soms niet mee het momentum te vinden en op het juiste moment aan de start te verschijnen. -KG door een eega met ambities en SV door zijn -gewonnen- strijd tegen ‘Cor’- Om die reden stonden KG en SV op deze zonnige zaterdagmiddag alsnog klaar om de ‘kinderdijk klus’ te klaren.

Beginnen met de wind in de rug is nooit ‘je van het’ krachten sparen op het eerste stuk is dan ook het devies. De route week af van de ‘normale’ gang van zaken, wat met name bij SV zorgde voor chaos in het hoofd. KG navigeerde keurig langs de 6 verkeerslichten voordat er een beetje gang in kon worden getrokken. Alweer het duo net na de Julianasluis het verkeerde laantje pakte. De navi op het stuur van KG was net als SV regelmatig te laat met schakelen richting de juiste weg. Non de jus, wie heeft dit bedacht?!?

Uitspraak van de week
9, Sander, Voogt, SV, sv, Sander Voogt, sandervoogt@gmail.com, , 2022-02-28 19:27:53, , Avatar foto

"Non de jus, wie heeft dit bedacht"

SV is onder de indruk van de uitgezette route

De bedoelingen van de routemaker werden gaandeweg zichtbaar, almede de waardering voor het hoe- en waarom. Toch weer nieuwe kilometers te pakken! Slalommend ging het richting de Algerabrug, en zo de Krimpenerwaard in alwaar de pont netjes klaar lag om over te steken. Verbazingwekkend genoeg was het de drukte die opviel bij de molens. Hele volksstammen met kinderwagens en koffie-to-go slenterden over het grijze asfalt. Al slalommend kwam het foto momentje dichterbij. Het statische bewijs van deelname aan de tocht langs de wereldberoemde molenwieken.

Alweer week de route af richting het oosten. Langs de Molenvaart stak de wind NNO venijnig op. Kop over kop werden de kilometers weggetikt richting pont. Bij Schoonhoven werd halt gehouden voor een bakkie pleur en een vers gebakken gevulde koek, mooi moment om eens lekker bij te kletsen. Afgekoeld weer opstappen is niet het beste recept voor de mooiste prestaties, het slotakkoord kwam er dan ook niet meer toen het zuur afdaalde in de benen van KG in het plassengebied. Het was de van ‘Cor’ herstellende SV die het laatste zetje richting het mooie kwekersdorp moest geven. Om uiteindelijk voldaan -en verzuurd- samen, schouder aan schouder Boskoop binnen te rijden. Voldaan en weer helemaal bijgepraat en uitgelaten werd er teruggekeken op een prima rit. Afgevinkt en wel.

Uw verslaggever ter plaatse: Sander Voogt