Lopikerrondje
zaterdag 23 maart 2024

Al of nie traditie

Traditioneel zoals wij bij de SOW zijn, staat de openingsrit van het seizoen in het teken van Lopik. De verslaggever volgt altijd getrouw zijn metgezellen in deze traditie, maar is eigenlijk wel benieuwd wanneer deze is ontstaan. Vooraf werd besloten omwille van de veilig- en duurzaamheid in twee groepen te rijden. Een groep in de koude ochtendwind en een tweede groep in de koude middagregen. In dit verslag wordt de eerste groep gevolgd.

Klokslag tienen stonden JV, JvE, MHo, TK, TvdH, TvG en EC klaar op traditioneel grondgebied voor het oude gemeentehuis te Boskoop. Al gauw werd opgemerkt dat de wind op de heenweg gunstig was gezind waardoor de eerste kilometers gezwind aan ons voorbij zou gaan. In Oudewater besloot Jurriën, geheel tegen traditie, zijn deel van de groep langs het oude centrum van Oudewater te geleiden. Die zou daar immers de dag nadien gewogen worden op de heksenwaag tijdens een familiedag. Het andere gedeelte van de groep onder leiding van Ton wilde de dwars- en klinkerstraatjes vandaag wel van dichtbij bekijken.

Uitspraak van de week
24, Jeroen, Verbakel, JV, jv, Jeroen Verbakel, jeroenverbakel@gmail.com, , 2022-02-28 19:27:56, , Avatar foto

"Ik weet nog niet of ik 6 maanden vakantie neem."

De vertwijfeling van een zzp-er

De wind stond te loeien langs de Lek evenals de keeltjes in de staart van het peloton. De nodige Hohoho’s verder merkten ook locomotieven Thijs&Tho dat fietsen in tegengestelde richting van de wind energie kost. Jeroen&Mars waren er nog niet op uitgekeken en besloten, geheel tegen traditie, om Schoonhoven rechts te laten liggen en door te fietsen. Het traditionele gebakje bij Café de Vlist konden we echter niet voorbij laten gaan. Eenmaal aangekomen bleek het café de traditie niet in de agenda gezet te hebben daar ze pas om 12.00 de deuren openen. Met enige spoed werd koers gezet richting Haastrecht om daar, geheel tegen traditie, bij Restaurant Over De Brug een gebakje te eten. Het is ook daar dat gesprekken over vervelende accountants, ZZP’ers en de omgang met de bediening plaats hadden.

Eenmaal richting Boskoop merkte Erwin dat de benen nog niet zijn zoals ze hadden beloofd op de verschillende spinning- en dartsavondjes. Maar Samen komen we er wel dit seizoen als de klok vooruit gaat en de trainingsavondjes op de fiets weer kunnen beginnen.

Uw verslaggever ter plaatse: Jurriën van Eck