Aalsmeer
donderdag 15 juni 2023

Beestenboel

Acht renners verzamelden zich op het gemeenteplein om onder de verzengende zon een ritje te ondernemen. De start was wat onrustig omdat JV een zeezien voorstel had gedropt. Onze rl had echter wat anders bedacht en na een afweging werd besloten om de rl te volgen. En werd het Aalsmeer. Onder rl werd er koers gezet naar alphen en werd er tegen de richting in naar Aarlanderveen gereden. Bij de oversteek van de provinciale weg werden we plots naar rechts gedirigeerd. Parallel aan de ons bekende route reden we naar Kort Ter Aar. Bij Papenveer klonk het plots hoho. HvE had wat problemen met de warmte en besloot om af te buigen naar Boskoop gevolgd door GH die niet de benen had deze avond.

Na afscheid te hebben genomen en onder de gesel van JV werd er gekoerst naar Bilderdam. En daar kon de bingo kaart tevoorschijn komen. Wat vaak wordt toegeschreven aan de oudere generatie onder ons, mochten wij eens doen. Op weg naar Bilderdam konden we de schapen, koeien en Hond afvinken. Na Bilderdam kwam daar de op de weg lopende kalkoen, haan en kippen bij. Tussen het krassen door werd er volop tegen de wind in gekoerst naar Kudelstaart en daarna naar Aalsmeer. Daar draaide de wind meer in onze ruggen en werd er hard gekoerst op weg naar huis. Waar. RvE zich liet ontvallen dat de kop beurten wel erg lang duren. Het toont aan dat vele toch wel in topvorm zijn. Er werd inderdaad hard en lang op kop gereden. Ergens langs de Westeinderplassen kon de bingokaart weer tevoorschijn komen. Wat verdwaalde ganzen keken verschrikt op hoe een peloton SOWers langs stoven. Gelukkig voor de SOWers bleven ze keurig in de kant plakken. Via Leimuiden en en nieuwe wetering fietste wij over bekend terrein naar Hoogmade. Daar werd er van koers veranderd naar Leiderdorp. Het was aldaar dat JV even het bos in werd gestuurd door een late ‘links’. Waar JV rechtdoor ging boog de rest naar links. Maar JV kan de extra meters prima gebruiken.

Via een zigzaggend natuurgebied langs de A4 ging het hard op weg naar Weipoort. Via de hsl kwamen wij uit op de Hoogeveenseweg waar JV de leiding nam en deze niet meer opgaf totdat hij bij de wok over de finishlijn kwam. Al kan het ook zijn TvdH als eerste over de finishlijn rolde. Het was vanuit het perspectief van de verslaggever niet te zien. We konden terug kijken op een mooie avond waar iedereen zich flink heeft kunnen uitleven. En de bingo bleek een volle lijn te hebben!

Afstand: 74,2

Moyenne: 31,9

Max: 54,5

Uw verslaggever ter plaatse: Adriaan van Herk