Woerden
donderdag 24 augustus 2023

tRaining

De weersvooruitzichten hadden ons nogal bezig gehouden: waar en hoe laat zou die bui gaan vallen? De prognoses werden al dagenlang elk uur bijgesteld, er was geen pijl op te trekken. Grote twijfel onder de SOW-ers. Er waren er bij die SOWieso verhinderd waren, maar in sommige gevallen was de dreiging van een bui voldoende om naast moeder de vrouw lekker te femkebollen voor de tv. En zo stonden er letterlijk slechts een handvol krijgers aan de start. Ze zouden – klein maar fijn – een puike training afwerken, met onderweg een welkome bui.

Met JKH als aspirant-routeleider vertrekken we oostwaarts. We rijden zo eerst voor de buien uit. Of we op onze retourrit de nattigheid infietsen, dat zien we dan wel. Het is warm, benauwd, zeg maar gerust broeierig weer. We voelen ons klam, maar genieten van het lekkere vaartje dat we ontwikkelen. Het is goed om HS weer in actie te zien. Rugklachten zaten zijn wielercarrière, ja zelfs zijn vakantie even in de weg, maar nu zagen we hem zijn rug weer soepeltjes bollen. Zijn momenten van kopwerk waren weer ouderwets strak.

Ook de beide grootvaders trapten een stevige tred waar hun kleindochters trots op zouden zijn. De gemiddelde leeftijd was deze avond met JKH als benjamin trouwens opmerkelijk ‘ervaren’. Allen vijftigers of erger. Maar juist deze gevorderden zijn, zo bleek maar weer, (in een week waarin onze verjarende en immer fitte voorzitter nog schaamteloos naar zijn leeftijd was gevraagd) de allertaaisten.

 

Uitspraak van de week
23, René, van Eck, RVE, rve, René van Eck, rneevaneck@hotmail.nl, , 2022-02-28 19:27:56, , Avatar foto

"Monika vindt het een wijs besluit."

René luistert naar zijn vrouw.

Vanuit Woerden werd er naar Zegveld gereden. Op het fietspad tussen die buurgemeenten in zette EC zich in een ‘freeze’ en verzorgde het gehele traject het kopwerk. De rekenmeester toont al het gehele seizoen grootse vorm, zo ook op genoemd traject. Met een kruissnelheid die op 35 bevroren stond, ging hij ons kilometerslang voor. We genieten met hem mee van zijn goede doen.

Ook JKH trapt net als voor zijn korsiekaanse uitstapje weer lustig mee, terwijl zijn fiets krakend hoorbaar lijdt onder al dat geweld. Hij leidt ons via halfweg de Meije weer huiswaarts in een poging de dreigende bui te ontfietsen. Dat lukt bijna, want zodra we bij de Oude Rijn aangekomen de Meije verlaten, vallen vele druppels op ons neer. Henk herkent de regen niet eens, dé regen-ontkenner spreekt over “zweet van zijn voorganger”. Het hemelse nat voelt echter zeer welkom, want het verfrist daar waar het ervoor nog zo benauwd was.

Vlak na de hef van Alphen (waar het buitje al weer is gepasseerd) nemen we afscheid van onze RL, vanaf daar weten we wel weer thuis te komen. Het overgebleven kwartet wordt eerst nog door slagbomen opgehouden vanwege een voorbij flitsende train, maar daarna sloven de trainers zich langs de Gouwe nog even lekker uit. Op de BC-straat probeert HvE het groepsmoyenne (tevergeefs) nog op te krikken tot een moy rond getal.

Fijn dat we gegaan waren … het was een wijs besluit.

Uw verslaggever ter plaatse: Hans van Eck