Lopikerrondje
zaterdag 20 maart 2021

bStuurstandem

Ton staat reeds te wachten voor het gerenoveerde gemeentehuis als zijn collega bStuurslid zich even voor half twee meldt. De voorzitter heeft een welbestede winter achter de rug met vele Zwift- en schaatskilometers. Hans zit na 6 weken absolute hamstringente rust voor het eerst weer op een wielerzadel. Dat belooft een boeiende openingsklassieker te worden.

De rustperiode heeft ook Hans’ Isaac geen goed gedaan, want er rammelt wat ergens rond de ketting. De smeerbeurt die ochtend ten spijt, klinkt er een ratelend geluid hetgeen nog het meest doet denken aan de plastic klikklakker die je als kind tussen je spaken stak. Het duurt enige kilometers voordat het irritante geratel zich gewonnen geeft. Weliswaar laat de ketting zich nog steeds niet op het grote blad leggen, maar de aandacht kan gelukkig weer verlegd naar het friszonnige weer en de prachtige polders ten oosten van Boskoop. Dat is waar ook het van origine groene hart van Ton sneller van kloppen gaat.

In de Tempel ondervinden de renners meermalen hinder van vrijpostige trekkers die hun grote wielen brutaal voor de smalle bandjes van de SOW-ers draaien.

Uitspraak van de week
7, Ton, van Gemeren, TVG, tvg, Ton van Gemeren, tonvangemeren@icloud.com, , 2022-02-28 19:27:52, , Avatar foto

"Natuurlijk jagen ze op ons. Dat zouden wij toch ook doen?"

TvG kent zijn pappenheimers

Onderweg ontstaan snode plannen om halverwege koers de berm in te duiken om de Gruppo die een kwartier later is gestart in de waan te laten dat het aas nog voor hen rijdt. Maar een beetje kinderachtig vinden de SOW-nestors de actie eigenlijk zelf ook wel, dus wordt er zonder trucjes doorgereden. Op de Lekdijk waait de wind recht in de bStuurssnuiten. Het kopwerk van Hans blijft beperkt tot wat beleefde beurtjes, zodat van alle kilometers de voorzitter veelal met recht de voor-zitter is.

Bij Restaurant De Vlist worden er wat eigen koeken genuttigd. Samen leggen ze er de ketting van de sEckretaris (dan maar handmatig) op het grote blad, hetgeen hem (na zijn koffiemolentje) net wat meer slagkracht oplevert. Voldoende om de noordwestenwind te trotseren en als bStuurstandem Boskoop weer in te rijden. Het wegseizoen is nu pas echt begonnen en gelukkig maar. Heerlijk! Hopelijk kunnen we spoedig weer in groter verband afspreken.

Uw verslaggever ter plaatse: Hans van Eck