Kagerplas
donderdag 22 april 2021

“Het waren 60 geweldige kilometers”

Keurig om 18:45 stonden 12 fietsers paraat op het Gemeenteplein, die keurig in groepen van 3 verdeeld werden. Zo werd ook Gruppo di giovani, ofwel de groep der jongelingen, gevormd. Naast TvK, JvE en TK bestond de groep uit TvdH, die zijn tweede stagedag in de SOW-equipe beleefde.

Besloten werd om, in tegenstelling tot een weekje eerder, niet als een losgeslagen peloton te koersen en twee aan twee hielden de coureurs elkaar uit de wind. Al in het Rietveld voelde de Gruppo de hete adem van de ploeg van Eelco en co in de nek, die in Koudekerk zelfs aansloot. Hierdoor moest toch even was extra gas worden gegeven, want ingehaald worden door een groep met een tweemaal zo hoge gemiddelde leeftijd lieten de jongelingen niet zomaar gebeuren. Even voorbij Leiderdorp werd duidelijk waarom TvK en JvE zo lang in de achtergrond bezig waren geweest met voorbespreken: er werd plots linksaf geslagen, zodat de Gruppo aankwam bij de Zijl, een prachtige plas.

Uitspraak van de week
14, Tim, van Klaveren, TVK, tvk, Tim van Klaveren, timvanklaveren@msn.com, , 2022-02-28 19:27:54, , Avatar foto

"Ik ben maar op het binnenblad naar boven gereden"

TvK ging diep om de haven over te komen

In al hun enthousiasme reden de jongelingen door tot een verlaten tankstation, zoals op de Strava van JvE te aanschouwen is (zie ook foto hieronder). Na een rondje over wat voor een scheepswerf moest doorgaan, werd geconcludeerd dat er toch maar een stukje teruggereden moet worden. Gelukkig bood deze leegte TK de mogelijkheid wat gewicht te verliezen om zo op de terugweg was meer gas te geven. Op het hierop volgende Schapenpaadje beleefde TvK zijn moment of joy, waar hij de equipe met zijn stuurmanskunsten naar een bekertje op het Strava-segment leidde. Via achtereenvolgens Hoogmade, Woubrugge en Ter Aar reden de jongelingen richting de Oostkanaalweg, waar normaliter een sprinter uit het wiel komt om een paar late meters in de wind zitten. JvE besloot anders. Hij trok met 40 door en gaf zo’n 300 meter voor de sprint omhoog af van TvK, die daarmee zelf kansloos was. De spannende sprint tussen TK en TvdH werd met een klein verschil in het voordeel van TK beslist. Met alle mogelijke moeite kwam TvK vervolgens over de haven van Alphen, waarna er rustig uitgebold werd naar Boskoop City. Tevreden concludeerden de jongelingen dat de avonden steeds langer worden en dat eenieder steeds beter in vorm raakt.

Uw verslaggever ter plaatse: Tim van Klaveren