Leimuiden
woensdag 8 mei 2024

Stille rondgang

Omdat het donderdag Hemelvaart is, een feestdag om te gedenken, is er ook de mogelijkheid de avond ervoor te fietsen. Een vijftal vond dit wel wat en vertrok met een licht noorderwindje richting het noorden.

Het was bewolkt en naarmate de avond vorderde koelde het behoorlijk af. Een bekend rondje, oud RL RvE nam de groep mee via Kouderkerk naar Rijpwetering om van daar Noord Holland in te rijden, langs het water. Bij de Leimuiderbrug hadden we het noordelijkste puntje gehad en reden via Bilderdam zuidwaarts op Boskoop aan.

Het werd een avond van weinig woorden, dus het is zoeken naar woorden voor deze Relaas. Henk was deze avond stilletjes op z’n nieuwe bike en is niet op kop geweest, evenals de RL, die wel wat makkelijker begint te rijden na wat meer ritjes. Erwin deed in het begin nog wat kopwerk, maar daarna hebben we hem ook niet meer op kop gezien. Het waren Thomas en Jeroen die elkaar mooi afwisselden en zo het tempo mooi strak hielden, niet te gek, gewoon lekker doorrijden.

Wat leuke details die de RL opviel deze avond. Alle vijf hadden een andere samenstelling van tenue. JV korte broek en mouwen(brrrr), TvH lange broek en jasje(hartslag van max 100), HS jasje en korte broek, EC (uiteraard)korte broek met armstukken en de RvE korte broek ook met armstukken maar dan in ‘oud’ tenue. Je moet wat doen als er weinig gesproken wordt. Wat hem ook opviel was dat hij de enige nog is die met ‘oude’ rem(blokjes)rijdt. De tijd cq techniek staat niet stil. Na het oprekken van deze Relaas sluiten we af met de melding dat we op deze bewolkte dag, toch de zon hebben zien ondergaan. Altijd mooi.

 

Afstand: 53,9

Moyenne: 31,8

Maximum: 40,8

Uw verslaggever ter plaatse: René van Eck