SOW Veluwetocht
zaterdag 21 augustus 2021

Lang zal hij fietsen, hoera!

Het moest allemaal onderdeel zijn van een complot. De Veluwerit moest de dekmantel zijn voor een verjaardagssurprise aan Ton van zijn Tien. Maar alle heimelijke beraadslagingen ten spijt kreeg de verjarende voorzitter zijn zin en maakte hij gewoon de gehele rit met zijn Boskoopse vriendjes mee. Er lag wel een verschroeiende tijdsdruk op, want er moest iemand zo vroeg mogelijk weer thuis zijn. Dat tot ergernis van de voorzitter, zonder dat hij besefte dat hij diegene zelf was.

De door de gastheer bedachte route over de Veluwe was weer anders dan de vorige editie, maar zeker niet minder fraai. Op de dag dat – volgens de ANP-berichten – de heide er het mooist bij zou liggen, fietste er ook nog eens een indrukwekkend blauw lintje doorheen. Kilometers heide werden over goede (en rustige!) fietspaden doorkruist. Ook bos en weide werden aangedaan, er werd behoorlijk van de omgeving genoten.

Uitspraak van de week
10, Koen, Groenleer, KG, kg, Koen Groenleer, cjsgroenleer@hetnet.nl, , 2022-02-28 19:27:53, , Avatar foto

"Dat motortje is netjes weggewerkt zeg"

Koen vergaapt zich aan de nieuwe fiets van Ton

Het tiental SOW-ers reden, ondanks hun oog voor de mooie omgeving, stevig door. Zodoende werd er flink wat tijd gewonnen op de beoogde terugkomsttijd. Het uitblijven van pech (behoudens de teek op de scheen van Dennis) en een relatief vlotte tussenstop in Elspeet, zorgde er voor dat de tijdwinst intact bleef tot bij Tineke thuis. Onderweg haakten nog even twee rensters aan die door René werden bijgepraat. Het zal ongetwijfeld gegaan zijn over onze naam, ons clubmotto en de betekenis van de bijbeltekst op ons tenue. Al snel haakten ze af onder het mom van “jullie gaan ons te hard”.

Goed in vorm reden de SOW-ers de lus verder uit. We reden gelukkig via duct zodat er nog bergpunten te winnen waren. Het werd een intense sprint heuvelop van met name JV, JvE, DN en TvK. Laatstgenoemde mocht zich de bedwinger noemen van het viaduct.

Eenmaal terug op de Akkerweg demarreerde JV op z’n Zoetemelks en kwam als eerste aan op nummer 18. Hij was naar zijn zeggen keurig binnen zijn trainingszone gebleven. De SOW-ers maakten mee hoe de voorzitter zich wat ongemakkelijk liet verrassen door slingers en de aanwezigheid van zijn nazaten. Kort daarna gingen de zwembroeken aan en plonsten 10 SOW-ers het zweet eraf in de pool van de voorzitter. Heerlijk!

Uw verslaggever ter plaatse: Hans van Eck