Ut Recht Rond
zaterdag 8 april 2023

SOW Ut Recht Rond

Een mooie groep van 14 SOW-ers zijn in afwachting van de voorzitter, die door koude en mistige omstandigheden dan nog onderweg is vanuit De Bilt naar Boskoop en in Reeuwijk notabene een brug-tegen heeft gehad. De groep heeft zo mooi de gelegenheid om zich door een voorbijganger te laten fotograferen. Ook kan de groepsindeling gemaakt waarbij groep 1 tien minuten eerder van start gaat en Ton op het Reijerskoop oppikt. Als groep 2 van start gaat, rijdt de eerste groep net Boskoop uit. Het zou een prachtige dag worden.

Groep 2 ondervindt reeds op de Warmoeskade materiaalpech als toch echt niemand anders dan René zijn bandje zacht voelt worden. Gelukkig zijn er altijd helpende handjes binnen de SOW bereid om die nood samen te verhelpen. René wordt weer in het zadel geholpen zodat hij deze zaterdagrit kon voortzetten. Groep 1 rijdt dan inmiddels langs de Oude Rijn richting Woerden, om bij Harmelen nieuwe wegen te vinden. Geheel volgens de door Jurriën zorgvuldig samengestelde route. Via De Meern wordt Utrecht ingereden waar beide groepen afzonderlijk van elkaar fotoshoots maken op het drukke Domplein.

Aan de oostzijde van Utrecht wordt de Domstad achter zich gelaten waar de beide groepen door fraaie landschappen fietsen. Groep 1 constateert dat het bij de beoogde opsteeklocatie veel te druk is en gaat op zoek naar een alternatief in de nabije omgeving. Dan is Ton reeds afgetaaid, want die zou door naar de nieuwe lunchplek mee te rijden steeds verder van zijn in De Bilt geparkeerde auto geraken. En de kapper wacht nu eenmaal niet.

Uitspraak van de week
14, Tim, van Klaveren, TVK, tvk, Tim van Klaveren, timvanklaveren@msn.com, , 2022-02-28 19:27:54, , Avatar foto

"Wat keek jij lelijk!"

Maar Tim lacht de vrijpostige fotograaf vriendelijk terug.

Kort nadat groep 1 hun bestelling had gedaan op het zonnige terras van het Bunnikse eetablissement, schuiven ook de SOW-ers van ploeg 2 al aan. Zo wordt de lunch geSamenlijk genuttigd, met zicht op onze dure tot zeer dure rosjes. Na lekker gesmikkeld te hebben van clubsandwiches, omeletten en carpacciootjes springen de heren weer op hun fietsen. Het lot had een nieuwe groepsindeling gevormd, toevallig waren de heren van de nieuwe groep 1 allemaal het dichtst gezeten bij hun rosjes.

Op de terugweg beleefden we een aantal maal fraaie fietsbruggen met heuse haarspeldbochten waar de gebroeders Van Eck wel raad mee wisten en zich er in de top 10 aller tijden reden. De koffiemolendraaiende HvE leek bij Nieuwegein even een SamenOpWegtrekker te hebben, maar het bleek gelukkig toch vooral een schakelprobleem te zijn. We bereden trajecten die we nog kenden van lang gelee toen het ‘Beesdachtig Rondje’ nog op het menu stond. Zo kwamen we door IJsselstein heen en reden we door prachtige groene weiden richting het westen. Met de wind uit het oosten ging dat voorspoedig. Op het traject Oudewater–Hekendorp gaat het tempo bij groep 1 er fors op maar blijven alle wagonnetjes hetzij ternauwernood in het spoor van de locs JV en TvdH. Op hetzelfde traject neemt kort daarachter groep 2 juist wat gas terug om de groep bij elkaar te houden.

In Hekendorp verlaat groep 1 – rechtdoor de dijk volgend – onbedoeld het uitgezette parcours, alwaar groep 2 keurig volgens plan rechtsaf slaat. Zo kan het gebeuren dat groep 2 toch nog eerder thuis arriveert dan de via een omweg gereden groep 1. Beide groepen veroorloven zich afzonderlijk van elkaar een eindsprint op Kaagjesland met Thomas en Tim als respectievelijke eersten.

Eenmaal thuis (slechts 3 renners hadden zich gehouden aan de date bij de ijssalon) waren alle paar benen heerlijk vol gelopen, maar overheerste bij een ieder het gelukzalige gevoel van een prachtige dag te hebben gehad.

Uw verslaggever ter plaatse: Hans van Eck