Woerden
donderdag 20 april 2023

Tijd is waar het om draait

Er was deze avond wat onduidelijkheid over de vertrektijd. De afspraak was (gelijk voorgaande jaren) om in de maand april al om 18.45 uur te vertrekken, hetgeen een uur voor vertrek door het sEckretariaat nog was bevestigd. Kort daarna volgde er een rEcktificatie om de in een file terechtgekomen rNee terwille te zijn, waarmee de vertrektijd op 19.00 uur gesteld werd. Onderwijl had SV om een terugkeertijd van 20.30 uur verzocht. Vervolgens vroeg JKH of hij omwille van de tijd misschien (letterlijk) tegemoet gekomen kon worden, hetgeen RvE tot de belofte kwam om “om 19.10 uur bij de hefbrug” te staan. Dat hiermee de Alphense hefbrug werd bedoeld begreep alleen Alphenees JKH, zodat alle overige SOW-ers vol verwarring van al die gecommuniceerde tijden en vertreklocaties op het Gemeenteplein stonden. Toen eenmaal de precieze bedoeling duidelijk was, verrichtte de sEckretaris de wekelijkse notariële handeling en verdwenen de namen van alle aanwezigen in de online tombola. RL RvE vertrok met zijn groep van opgenoemde namen (GH, JWL, SV, AvH) noordwaarts om JKH in Alphen op te pikken, RL JvE vertrok met het restant zuidwaarts. Hèhè, na al het geouwewijf kon er gefietst worden. Hoewel …

… op het moment dat ‘Groep JvE’ wilde vertrekken, kwam een oververhitte TvdH iets over 19.00 uur het gemeenteplein opgestoven in een ultieme poging zich alsnog te kunnen aansluiten. Hij had er al een solorondje opzitten, maar had zich nog moeten haasten omdat hij zich in de lusgrootte had vergist. Met een duizelingwekkend moyenne al op het klokkie, sloot hij zich aan bij het zestal. Het kwam hem na deze tijdrit prima uit dat er vanuit de start direct gewacht moest worden voor de (Boskoopse) hefbrug. Het was bijna kwart over zeven toen de hef zijn roodwitte armen hief.

Uitspraak van de week
14, Tim, van Klaveren, TVK, tvk, Tim van Klaveren, timvanklaveren@msn.com, , 2022-02-28 19:27:54, , Avatar foto

"Weet je zeker dat het een wasmachine is?"

TvK als hij verneemt dat Thijs zijn SOW-tenue nog in de (nieuwe) wasmachine heeft zitten.

Erwin, Hans en Marcel stelden bij het uitrijden van Boskoop vast dat ze in hun handjes mochten knijpen met het hen door het lot toebedeelde gezelschap van zowaar het complete gezelschap twintigers die de SOW rijk is. ‘Louter volgen’ zou deze training het credo zijn, zo vermoedden zij, met af en toe een beleefd kopbeurtje. En feitelijk verliep het ook zo. De jongelingen namen inderdaad veel kopwerk voor hun rekening, maar het moet gezegd: ook MHo en de opnieuw overtuigend rijdende EC verstopten zich niet. HvE moest op het Wierickepad bij het enige klimmetje in de polder even een gaatje dichtrijden maar zou zich, zoals wel vaker, herstellen.

JvE had een mooie lus bedacht die ons zonder al te veel hinder van de stevige ONO-wind tot in Woerden bracht. Onder luide aanmoedigingen van een groep voetbalpupillen (de populariteit van Tim neemt ongekende vormen aan) nemen we een groen oplichtend verkeerslicht om onze glorieuze weg te vervolgen. Richting Zegveld kan het tempo er dankzij de wind en kopwerk van TvdH en JvE goed op. Op de Middenweg richting de Meije koersen TK en HvE – het fietspad gemist hebbende – over de verlaten hoofdweg, gelukkig zonder een auto in de weg te hebben gereden.

In de Meije nestelen we ons lekker in het zog van TK en JvE. Des te bruter is de schrik als we prompt in een onoverzichtelijke bocht een auto tegenkomen. Enkele van onze achterwielen slippen vervaarlijk, maar we blijven overeind. Blijft opletten op dit bochtige parcours.

Vanuit Zwammerdam zakt het tempo niet meer terug en raffelen we de Hoogendoornlaan af alsof we er nooit gereden hebben. Eenmaal het Goudse Rijpad opgedraaid, rijden we op maximale kracht (althans sommigen van ons) zodra Tim zich voorin nestelt. Hij is dan immers begonnen aan zijn ‘laatste rechte end’, wat we kennelijk allemaal mogen voelen. Zonder veel omhaal van woorden hijgen we ons langs Tims domicilie om pas op het Reijerskoop enigszins tot bedaren te komen. Thijs wordt bedankt voor bewezen diensten zodra hij via het Zuidwijk afdraait richting Gouda voor zijn persoonlijk slotakkoord. Ook Marcel zwaaien we uit, waarna Hans de op spanning gebrachte benen nog even ecksplosief benut op de flanken van de ‘Côte de Hef’. TvdH en JvE fladderen er moeiteloos overheen.

Keurig op tijd komen we thuis en delen en ontvangen we kudo’s. Het was weer een mooie, nuttige en heerlijke avond. Benieuwd of die club uit Rotterdam dat voldane gevoel kan voltooien.

Thuis haalt Thijs zijn tenue uit de vaatwasser.

Uw verslaggever ter plaatse: Hans van Eck