Woerden
donderdag 2 juni 2022

Voorbereiding onder kraakheldere blauwe lucht

Het regende afzeggingen op deze stralende avond. Onder de ondergaande zon en onder bezielende leiding van AD RL RvE starten wij met 6 man.  Deze avond zou in het teken staan van de voorbereiding, al zou dat voor ieder een andere betekenis hebben.

Onze AD RL RvE gaf de route al prijs op het gemeenteplein. Via Woerden en Nieuwkoop/ Meije zouden wij weer huiswaarts keren. Eerst even wachten voor de brug, voordat de twee jonge honden het voortouw namen om de groep in gang te trekken. Dat hielden ze knap lang vol, tegen de straffe wind die uit het NNO het SOWpeloton zou geselen. Het was ook in deze rustige periode dat RvE het peloton langs ging om wat slachtoffers te ronselen voor zijn tocht richting Biddinghuizen. Met wat Rnee’s en halve toezeggingen moest RvE het deze avond doen. Naar later bleek zouden EC, JKH, EK, HvE, TvdH, MHu RvE die zaterdag gaan vergezellen.

In Bodegraven moest AvH even in de ankers, om een paaltje te ontwijken, dit zorgden voor een kleine onderbreking, om het verschoven magneetje van de fietscomputer weer op de juiste plek te instaleren. Vandaar ging het via Driebruggen, alwaar een tweetal even letterlijk een blokje om moest, richting Woerden.  Woerden zou maar een klein beetje aandacht krijgen en hop het ging weer naar Zegveld. Iedereen deed zijn kopwerk naar de behoren, waarbij de jonge honden het overgrote deel zouden doen.  Bij Zegveld moesten we even inhouden, omdat er een motor tegen een vrachtwagen was gekomen. Hopelijk voor een ieder met geringe gevolgen. Het laatste stuk tegen wind, ging in een hoog tempo en zonder mopperen. De RL leiden ons niet door de Meije maar naar Nieuwkoop.  Daar konden we optimaal profiteren van de wind in onze rug. TK nam ons dan ook in sneltreinvaart naar nieuwkoop.

Uitspraak van de week
19, Thijs, Kranenburg, TK, tk, Thijs Kranenburg, Thijskranenburg2000@gmail.com, , 2022-02-28 19:27:55, , Avatar foto

"... en daarom, Aad, mijn aandacht voor hoe het is gesteld met de zelfreflectie die de ggz aan de dag legt inzake allerlei dubieuze aangelegenheden, of misschien juist NIET aan de dag legt. Primair richt mijn onderzoek zich op de ambitie van een instelling als de ggz: wie willen zij ten diepste in sociaal-maatschappelijk, maar ook in politiek en cultureel opzicht zijn? En hoe ver ligt dat af van hoe zij in het maatschappelijk debat worden ervaren? Bestaan er gremia die hierop toezien? En in welke mate werken hun soms eloquente reacties verhullend voor de ware problematiek? Begrijp je? Nou, dat dus."

TK weet fietsen en praten over studie goed te combineren

Het pittoreske Nieuwkoop werd in een wat rustiger tempo doorkruist, om op de Ziendeweg compleet te ontploffen. Met snelheden ver boven de 40 werd er gekoerst richting Zwammerdam.  Net voor Zwammerdam ging het rechtsaf lang de Oude Rijn naar Alphen. Wie dacht dat hij lekker kon uitbollen kwam bedrogen uit AvH hield het tempo er flink op om het sprintje op de heuvel in Alphen als eerste te ronde.  Na JKH in Alphen afgezet te hebben ging het tempo iets naar beneden richting Boskoop.  50/55km stond er op de teller en dat was voor RvE voldoende, hij moest immers zaterdag naar Biddinghuizen.  AvH, TK en TvH vonden het op deze avond, zo net voor de langste dag iets te kort. Zeker ook met het oog op de grote onderneming die op de kalender staat, besloten zij er nog een lusje aan vast te plakken. Via het Laag Boskoop ging het nog naar Hazerswoude en terug. Het tempo lag niet al te hoog, zodat AvH TK even kon bevragen over diens scriptie, die hij aan het schrijven is. Dus mocht u nog vragen hebben over de zelfreflectie van de ggz inzake allerlei dubieuze aangelegenheden kunt u een consult bij AvH inplannen. Het was een prachtige avond!!

Afstand: 69,9

Moyenne: 31,0

Max: 54,2

Uw verslaggever ter plaatse: Adriaan van Herk