Woerdens Verlaat
donderdag 15 april 2021

Vroege vorm

Tien SOW-ers plus een introducee uit de familieruif van Thijs posteren zich in het voorjaarszonnetje dat het verzamelpunt van fraai licht en fijne warmte voorziet. De groepsvorming wordt van korte duur gehouden: Jeroen neemt Gruppo Lento (of wat daar deze avond nog van over is) voor zijn rekening, Christian heeft ook zo zijn volgers en wat dan nog resteert (AvH, TK en TvdH) vindt eveneens elkaars wiel.

Gruppo Lento (ook wel: Gruppo Prima) kan zich helemaal vinden in het voorstel van René om de Meije op te zoeken. Windtechnisch gezien eigenlijk de meest voor de hand liggende optie.

Na zijn val van afgelopen zaterdag rijdt Erwin met beurzen heupen en met korsten op zijn knieën, maar ook vanavond is hij niet klein te krijgen.

Uitspraak van de week
23, René, van Eck, RVE, rve, René van Eck, rneevaneck@hotmail.nl, , 2022-02-28 19:27:56, , Avatar foto

"Houden jullie een beetje rekening met mij?"

RvE onderschat zijn huidige vorm

JV biedt nadrukkelijk aan veel van het kopwerk te willen verzorgen, hetgeen door de anderen in dank wordt aanvaardt. René haast zich te zeggen dat het met zijn vorm allemaal nog gebeuren moet, maar alle keren dat hij kop overneemt doet hij dat met zoveel overtuiging dat het met die beginnende vorm wel goed zit. Hans en Erwin verzorgen ook van tijd tot tijd enig kopwerk, maar aan hen is te zien dat zij er hard voor werken moeten. En zo heeft ieder zo zijn aandeel.

Nog net voor het keerpunt komen we een SOW-kwartet tegen dat er zo te zien aardig de sokken in heeft. Iets van de glorie van de begenadigde SOW-ers straalt – zo realiseren wij ons – ook op ons af doordat wij in precies dezelfde tenuetjes door de regio mogen rijden.

Na het verste punt nemen de lange en ferme overnames van JV hand over hand toe. We hebben dan inmiddels de wind onze ruggen toegekeerd en dat maakt het duw- en stampwerk op de pedalen ook wat makkelijker. We vliegen werkelijk richting Zwammerdam, met name met het zicht op de nieuwe SOW-broek van JV. Na de Ziendeweg nemen we iets gas terug, het is immers nog maar vroeg in het seizoen. We blijven ten noorden van de Ouwe Rijn en sommigen denken trots over zichzelf: “Zie die ouwe rij’n”. De klim richting het bruggengebied van Alphen slaat flink in de benen, waarna Jeroen niet hoort dat René zijn instructies “2x rechts” is, en in plaats daarvan ‘rechtslinks’ gaat. De gangmaker en windbreker van de avond vindt de groep echter weer snel en samen raffelen we het westgouwerfietspad af.

Eenmaal in Boskoop wordt het respect voor elkaars prestatie over en weer uitgedeeld. Met de rugzakjes vol met complimenten wordt thuis aangekomen. Behalve dan Jeroen, die rijdt gulzig nog een extra lus door het Bentwoud.

Uw verslaggever ter plaatse: Hans van Eck