SOWeekend dag 1
vrijdag 24 september 2021

Want alzo lief hebben we de fiets

Verdeeld over de uren arriveren op deze (v)rijdag in totaal 8 volgeladen auto’s behangen met in totaal 14 fietsen bij de accommodatie in Scheidgen (Lu). Ook Martin mocht bij aankomst van zijn chauffeur uitstappen waar hij eerder die dag nog opgesloten moest toezien vanachter het kinderslot.

De 12 SOW-renners stapten na de snelle lunch op hun fiets voor een 90 km-verkenningstocht. Carola en Hester zouden een dag later van start gaan voor hun eerste van twee lussen.

Uitspraak van de week
8, Erwin, Cornelisse, EC, ec, Erwin Cornelisse, erwincornelisse@gmail.com, , 2022-02-28 19:27:53, , Avatar foto

"Deze pomp heeft geen lucht"

EC heeft dubbel pech

Het 12-koppige mannengilde begon aan een SOWeekend dat veel indruk op hen zou maken. Heerlijk fietsweer, goed asfalt, rustige wegen, coöperatief autoverkeer, een gevarieerde umgebung en niet in het laatst een uitstekend onderkomen. Want het kampgebouw was rijkelijk voorzien van al het nodige en zeer professioneel geoutilleerd. De britsen waren misschien wat kort, smal, hooggelegen en de matrassen wat aan de stevige kant, maar de meesten sliepen vanwege de overdagse inspanningen hoe dan ook. Ook het wifi liet soms wat weinig gebruiksruimte voor de 20 aanwezigen, maar dat lag zeker niet aan het Evangelische wachtwoord ‘Matt6:33’.

Jurriën had voor deze eerste dag een passende route bedacht. Uitdagend, inspannend ook, maar te doen. Het was vanwege een tweetal lekke banden van Thomas dat het aan het einde nog wat doorrijden werd, maar de mannen kwamen op tijd thuis voor de pasta en de rijst. De eerste keer dat Thomas lek reed, was in het weinig autoluwe Etteldruk. De tweede keer op een smal, gruzelig bospad. Het was hem niet aan te rekenen, want een lekke band had daar iedereen kunnen overkomen: met 50 verrast worden door een wegopbreking met grof grind had net zo goed voor meer leed kunnen zorgen. Het oponthoud gaf anderen ruimte voor andere noodzakelijkheden: Hans trok zijn schoen weer eens uit, Koen kon zittend in de berm bijtrekken van een acute misselijkheid en Christian en René deden hun vriendendans met twee binnenbandjes.

In Welscheid konden de 3 T’s de verleiding niet weerstaan en bevochten een aan de route grenzend dorpstraatje waar het stijgingspercentage tot ver boven de 20 graden was gelegen. Tim kwam bij deze kamikaze het verst en kon rekenen op bewonderende blikken van al zijn ploeggenoten die lekker beneden waren blijven staan.

Na 90 kilometer en 360 putdeksels werd door enkelen het Strava-segment bij de accommodatie aangevallen.

Meerdere zalige douches spoelden het eerste zweet van de lijven. Na het avondmaal werd er gehangen op de ruime hoekbank en de geliebte inhoud van de laatste twee auto’s verwelkoomd.

Uw verslaggever ter plaatse: Hans van Eck