Leidschendam
donderdag 26 mei 2022

En de wind woei …

Het waaide hard deze avond en het regende afzeggingen. Niet onlogisch. Deze dag staan we stil bij het feit dat Jezus naar zijn Vader ging. Niet om ons alleen achter te laten, zijn Geest ging vanaf toen waaien. Dat gebeurt gelukkig nog steeds! Nu waaide er deze avond een andere flinke WZW wind en waren we blij met een viertal. CvE stelde voor een rondje om Zoetermeer te doen en dat vond iedereen goed. Ook RL RvE, die hoefde in deze wind niet ‘rechts – links’ te schreeuwen.

Cve reed vaak op kop en gaf met de arm de richting aan. Boskoop uitrijdend begonnen we vol goede moed om ‘kop over kop’ te gaan rijden. Na een paar kilometer bleek dit niet echt te werken. EC en RvE hadden moeite de snelheid erop te houden. Beter ging het door iedereen zelf te laten bepalen hoelang op kop te rijden. Wat inhield dat CvE het meest van voren was te zien. Maar iedereen reed naar zijn kunnen en dat werkte goed. Chris kon de snelheid erin houden, TvK deed het op zijn manier.

Uitspraak van de week
14, Tim, van Klaveren, TVK, tvk, Tim van Klaveren, timvanklaveren@msn.com, , 2022-02-28 19:27:54, , Avatar foto

"Volg!"

Tim adviseert rNee

Het werd een mooi rondje om Zoetermeer. Het eerste deel was een route die EK eerder had gereden, maar omdat we een klein rondje reden staken we eerder af. Toen de wind in de rug kwam, was het TvK die kilometers lang makkelijk langs de A4  40km p/u reed. EC reed lecker deze avond. Zelfs een keer te overmoedig door vanuit derde positie de kop te nemen en brutaal CvE en TvK passeerde. Later moest hij dat weer bekopen, maar eenmaal weer bij elkaar reden we en bloc de Hoogeveense weg op. TvK en CvE waren al vroeg bezig over de eindsprint die zou komen. Eerst was het Erwin die de kop pakte(of werd opgedrongen…), Rene die overnam en de snelheid opvoerde tot tegen de 40. Maar dat stelde natuurlijk niks voor. Christaan nam hard over en Tim volgde zijn wiel(en de rest van de fiets). Tim schreeuwde Rene nog toe te volgen. Dat lukte 200m, maar toen de 50 inzicht kwam moest hij ze laten gaan. CvE deed het meeste kopwerk, TvK nam met de finish inzicht de kop, maar CvE was uiteindelijk als eerste ‘binnen’. EC en RvE kwamen later Boskoop binnen en SO Was het viertal weer compleet.

Uw verslaggever ter plaatse: René van Eck