Delft
donderdag 9 juni 2022

Hoooo pizza!

Na het wekelijks overleg bij het startpunt werden de gruppo’s geheel democratisch a.d.h.v. de te verrijden afstand geformeerd. Vijf man van gruppo Delft zou het Gemeenteplein verlaten achter plv. RL CvE om aan deze ‘monstertocht’ van maar liefst 78km te beginnen.

Met de neus in de wind en na wat bijpraten op de Hoogeveenseweg sloegen we voorbij de molen in Benthuizen geheel tegen de verwachting in rechtsaf. Het mooie fietspad door de weilanden ging in Gelderswoudse polder over in twee smalle boerenpaadjes, waarvan TvdH zich hardop afvroeg of het wel ‘fietspaden’ waren. Na het sluiten van het vierde en laatste boerenhek door portier TK vervolgde we onze weg richting Stompwijk. Het was daar waar KG in het laatste wiel moest bijkomen van het voorgaande gravelwerk, niet wetende wat voor intervaltraining er nog komen zou.

Uitspraak van de week
26, Adriaan, van Herk, AVH, avh, Adriaan van Herk, adriaanvanherk@hotmail.com, , 2022-02-28 19:27:59, , Avatar foto

"Rijden we nog langs de Nieuwe Kerk?"

AvH had duidelijk andere verwachtingen van een rondje Delft

AvH liet via de Vlietlanden richting Leidschendam merken over juist goede benen te beschikken, en liet zich vanaf daar nadrukkelijk op kop zien. Na een flinke leadout van TK dwars door de Nieuwe Driemanspolder waaide CvE en TvdH de Burg. Waaijerbrug in flinke vaart op. Kop over kop reden we door het Bieslandse bos richting Delfgauw. Het tempo ging er van tijd tot tijd flink op. Eenmaal in Delft was het TK die de afslag meermaals door zijn snelheid miste, of heeft hij niets met deze historische stad?

Eenmaal weer gegroepeerd en al slingerende via het Abtswoudse Bos, dacht een vogel de RL van dienst een poepje te laten ruiken. Na het wegspoelen van dit kleinood op de deze avond oh, zo belangrijke wijsvinger staken we via de Zweth’se fietsbrug de Delftsche Schie over. Het keerpunt was bereikt en de wind kwam in de rug, voor AvH het signaal om nog maar eens kilometers lang als een ware diesel het SOW-treintje voort te trekken. Af en toe probeerde de overige machinisten, waaronder TvK, over te nemen maar Aad had duidelijk zijn pizza nog niet volledig verbrand. KG hield zich kranig in het laatste wiel ondanks het vaak draaien, keren en aanzetten na de bochten.

Zo reden we via Oude-Leede richting de Rotte, met een gemiddelde snelheid die in de buurt kwam van de gemiddelde leeftijd. De lange rechte wegen vanaf daar, waar TK nog even aan de boom schudde, en met als slotstuk de Plasweg brachten ons na 80km moe maar voldaan thuis van deze citytrip. Die door sommige als ‘monstertocht’ ervaren had kunnen worden (en misschien ook wel werd).

Uw verslaggever ter plaatse: Christian van Eck