Woerden
donderdag 5 mei 2022

Murphy’s Law voor KG

Stipt om 19:00 stond het SOW-peloton bijna compleet op het gemeenteplein. Het was wachten op KG, die appte een lek(ker) bandje te hebben. Gelukkig wist buurman en tevens ex-fietsenmaker CvE hem te hulp te schieten, waarna ze tezamen met MHu konden aansluiten. In de tussentijd kon de eindReedacteur, tevens sEckretaris, op de verzamelplaats al voldoende inspiratie opdoen voor een nieuw boekwerk. De andere SOW’ers hadden hem al gespot in de Gouwe Koerier, informeel geposeerd op een voor hem vertrouwde locatie.

Dat het niet de avond van KG zou worden, bleek helaas snel: de route van RL rNee haperde al bij de hefbrug van Boskoop, waar de brugwachter ons te snel af was. Vol goede moed trok het enthousiaste gezelschap vervolgens het Reijerskoop door, waar op het eind al een ‘Ho!’ te horen was. Helaas wéér lek bij KG. Er bleek wel een nietje in de zo strakke bandjes te zitten. Goede vraag hoe zo’n nietje daar komt, maar KG blijft wel een docent….. Na een klein poosje had, een licht gefrustreerde, KG een verse biba in zijn buba gepropt, maar pompen leverde weinig op. De suggestie van HS voor een CO2-patroon werd vol optimisme ontvangen, maar die siste keurig leeg in een nog steeds leeg bandje. rNee mompelde nog wat over gereformeerde lucht, maar nu de eenwording van de kerk alom geaccepteerd is, sloeg niemand daar écht op aan. Na nog een patroon en wat zielig pompen, besloot KG er de brui aan te geven: ‘ik haal het morgen wel in’.

Uitspraak van de week
10, Koen, Groenleer, KG, kg, Koen Groenleer, cjsgroenleer@hetnet.nl, , 2022-02-28 19:27:53, , Avatar foto

"Gaan jullie maar, mannen"

KG gaf het op: abandon

Wat een belevenis hè? En we waren Boskoop nog niet eens uit. Omdat het inmiddels 19:30 was, hadden de overgebleven renners wel door dat er een beetje gas gegeven moest worden. MHo en TK knalden met een snelheid van richting de 40 via Bodegraven naar Woerden. Via de altijd mooie route langs de Lange Linschoten memoreerde Rnee nog even aan Bevrijdingsdag en vertelde hij de ploeggenoten hoe schitterend het was om hier te fietsen. Iedereen knikte gedwee. Zijn suggestie aan een e-biker om bij ons aan te haken (‘tandje erbij’) werd goed ontvangen, maar mevrouw haalde het net niet. Vanaf Oudewater liet ook EC zien dat hij over prima benen beschikte door een aantal strakke kopbeurten voor zijn rekening te nemen. MHo heeft de snelheid moeiteloos meegenomen op zijn gloednieuwe bolide, zo bleek uit stevig beuls- en sleurwerk. Hierdoor was het gemiddelde even voor de Reeuwijkse Plassen nog ruim 34, maar daarmee werd de finish toch niet gehaald. Het obligatoire sprintje van TK op het Kaagjesland wekte weinig interesse van zijn ploeggenoten, maar hij blijft tellen. Met flinke gang in de benen kwam het peloton weer in Boskoop aan: ondanks een onfortuinlijke abandon, hebben we een mooie fietsavond gehad!

Statistieken:

Afstand: 54,2

Moyenne: 33,2

Max: 46,4

Uw verslaggever ter plaatse: Thijs Kranenburg