kLimburg
zaterdag 4 september 2021

kLimburg… het blijft genieten

Hoewel Ton zich op een louche mannenontmoetingsplek waant, is het toch echt het vertrouwde verzamelpunt nabij het Cycle Center in Valkenburg waar onze kLimburgtocht begint (en voor de meesten ook eindigt).

Jurriën tovert ons een rondrit door Zuid-Limburg voor die hij al eerder dit jaar zijn broer cadeau gedaan had. Nu mochten we allemaal van het geschenk genieten. Op een paar punten had de inmiddels geroutineerde routebedenker de route aangepast, maar op hoofdlijnen hadden de beide Eckies hier al wat segmentjes liggen. Het bleek een rit te zijn langs voornamelijk onbekende klimmetjes zoals de Kleverberg, de Mingersberg en de Beversberg. Even onbekend als onbemind maar bovenal onwijs. En dan variërend van onwijs gaaf tot onwijs heavy.

Maar ook welbekende beklimmingen als de Gulperberg, Keutenberg en Cauberg stonden op het menu. De SOW-ers vielen ze met mes en vork aan. Gretig als altijd, hetgeen met name gold voor Adriaan en Thomas die beiden nog geen meter kLimburg-ervaring hadden, maar het gold ook voor Sander Voogt die stuiterend van opwinding terug was op het terrein waar hij vorig najaar nog zo op z’n Sanderiaans genoten had. Goed beschouwd was het voor iedereen (op een enkeling na misschien) een feestje. Want wat een moois is er te zien en wat een oefenstage is er te genieten! Het enthousiasme knetterde van de bezwete gezichten, zeker toen na een mistig begin de zon doorbrak.

Uitspraak van de week
7, Ton, van Gemeren, TVG, tvg, Ton van Gemeren, tonvangemeren@icloud.com, , 2022-02-28 19:27:52, , Avatar foto

"Praten doe je maar op de app"

TvG wil er de vaart in houden

Op de Epenerbaan kwam Hans erachter dat het toch wel handig was geweest als hij de navigatie had geactiveerd, want nu was hij het contact met de groep kwijtgeraakt en bleek hij wat extra (klim)kilometers te moeten rijden om ook aan de Vaalser lunchtafel te geraken.

Na omelet en pasta daalden we België in waar sommigen ook weer enorm van genoten. In de Terstraeten-afzink liet Koen zich afleiden door een nogal wiebelend dalende e-biker. Groenleer kwam in het zachte groen neer en zo met de schrik vrij.

Na een stuk onverhard, strade bianche-achtige stuk kwamen aan de voet van de Gulperberg, de steile versie vanuit Partij. Het bleek inderdaad een partij klimwerk van heb ik jou daar. Sander moest er van zijn fiets vanwege malheur aan zijn derailleur. Het betekende een pardoes en sneu einde aan zijn koers.

Met nog enkele smerige klimmen voor de boeg, hield Hans het voor gezien. Hij leek wat vermoeid rond te rijden, hoewel hij daar een andere kijk op gaf: “Ik rij zelf geweldig maar de rest is formidabel”. En daar had hij een punt, want we zagen op enkele laatste klimmen ook mannen als TvG en MHu excelleren. Ook maakte EC indruk want hij had deze dag meermalen van doen met derailleur-terreur.

Als ook wegwerkzaamheden de mannen niet kunnen stoppen, is de rit na precies 100 kilometer volbracht. Voldaan wordt huiswaarts gereden, niet zonder een bezoek aan de Mac uiteraard. Als 10 SOW-ers eenmaal onder de douche staan, staan MHo en HvE nog aan de pomp voor een e-tankbeurt van maar liefst anderhalf uur lengte. Maar ook zij vinden de weg naar moederlief om haar sterke (en minder sterke) verhalen te vertellen.

Uw verslaggever ter plaatse: Hans van Eck