Leiden
donderdag 12 mei 2022

Na het zuur het zoet

Nadat alle SOW’ers van de avond zij binnengedruppeld komen we tot het mooie aantal van twaalf. RvE nog even probeert om in 1 groep te gaan wordt hij er aan herinnerd aan de afspraken die in zijn loods zijn gemaakt. We gaan met 2 groepen. Aangezien er 2 routeleiders zijn was dit geen probleem. Maar de heren routeleiders hadden exact dezelfde start richting en we vertrokken alsnog met zijn twaalven richting de Hogeveen zonder een groepsindeling. Die zou later automatisch wel gebeuren.

Bij de afslag naar het Bentwoud ging EK rechts en RvE rechtdoor. Iedereen had de keuze om te volgen wie hij wou. Alleen JV had weinig keuze in het laatste wiel anders waren de groepen niet even verdeelt.

TvdH had zich op kop genesteld op de Hogeveen om het de groep tegen de wind naar het westen te brengen. Dit kopwerk zou wel vaker gebeuren deze avond. De route bracht ons om Benthuizen , langs de Zoetermeerse plas via de driemanspolder naar Leidenschendam. Onze nieuwe aanwinst GH had het moeilijk vandaag. Te laat gegeten was zijn relaas. Tvk had zich op geofferd om de gaten dicht te rijden zij hij. Het kon ook een excuus zijn om achterin te rijden. De redactie is er nog niet helemaal uit.

Uitspraak van de week
42, Gerard, Hoogerbrug, GH, gh, Gerard Hoogerbrug, gerardhoogerbrug@hotmail.com, , 2022-05-13 13:20:26, , Avatar foto

"Wat gaan die gasten nu ineens doen?"

Gh is nog niet helemaal bekend met de gewoontes binnen het peloton als we in Leiden zijn.

Na het de zure wind kwam nu de zoete bries in de rug toen we de A4 onderdoor waren en rechtsaf sloegen. Het tempo ging weer een stukje om hoog, rekening houden met de benen van een ieder.

Bij Leiden aangekomen werd er als vanouds weer een sprintje getrokken over de A4. Onze nieuweling was nog niet helemaal bekend met deze gewoonte. Of hij deze avond had kunnen volgen was maar de vraag. JV werd op gepaste afstand 3de terwijl TvdH nog over Tvk heen kwam en tot winnaar werd uitgeroepen. Nadat iedereen weer gegroepeerd was vervolgden we onze weg langs de N11 voor het laatste stukje dachten we.

Na het gebruikelijke afscheid van JKH werd bij de spoorbrug van Alphen uiteraard weer een sprintje getrokken. JV was bij voorbaat kansloos ondanks zijn prima start positie. Hij sloeg te vroeg linksaf en reed ineens op de rijbaan. De redactie kon dan ook niet zien wie van de jonge honden de sprint had gewonnen.

Bij Alphen had de routeleider besloten dat rechtstreeks naar huis toch iets te karig was voor deze avond en werd de SOW toch een soort AOW want de volledige AOW route werd nog afgelegd als afsluiter van de avond. Na iedereen bijna te hebben thuis gebracht kwam het restant van het peloton aan bij een net sluitende hefbrug.  TvdH telde de boten en JV zijn zegeningen en de heren besloten een extra lusje te doen via de Andere hefbrug. De meningen over deze route waren wel verdeeld qua tempo. Waar de ene rustig wou uitrijden vond de andere een hoger tempo wenselijk. Na een goed compromis gevonden was werd het extra lusje gemaakt en kwam iedereen weer moe maar voldaan thuis.

Statistieken: 

Afstand: 70,5

Moyenne: 30,0

Max: 63,2

Uw verslaggever ter plaatse: Jeroen Verbakel