Nieuwveen
donderdag 31 augustus 2023

Zo zonde zo’n zakkende zon

Er was nog even getwijfeld over een vertrek een kwartiertje eerder, maar we verzamelen toch op de vertrouwde vertrektijd van 19.00 uur. Omdat we met één groep (à 8 man) zijn en Eelco wel als routeleider wil fungeren, heeft Christian “lekker een avondje vrij”. Nadat ons de route is toegelicht vertrekken we richting Zwammerdam. De zon doet dan al zijn best achter de horizon weg te duiken.

Het is een wat ‘klassieke’ groep met voornamelijk SOW-ers van het eerste (of tweede) uur. Tot voorbij Zwammerdam wisselen we weetjes, ditjes en datjes. En ziendezon op de Ziendeweg in al zijn kleurenpracht. Zodra TvdH zich op kop nestelt wordt het stiller in het peloton en als wij ter hoogte van buurtschap Zuidhoek de Achttienkavels induiken en CvE het tempo bepaalt, zien we 37 en 38 op ons tellertje. Eelco heeft ons vanavond een route bedacht met vele lange, rechte, rustige stukken. ‘Rustig’ in de zin van weinig overig wegverkeer, want het tempo blijft onverminderd fors. Thomas neemt gedienstig wederom het heft over op de Zevenhovenseweg, totdat KG van achteren uit vindt dat na al die opoffering ook een ander wel wat kopwerk kan verrichten. In het zog van de teamleider met goudse waarden is het als groep eveneens lekker rijden.

Uitspraak van de week
23, René, van Eck, RVE, rve, René van Eck, rneevaneck@hotmail.nl, , 2022-02-28 19:27:56, , Avatar foto

"Na 3 weken niet gefietst te hebben, is een vertrek om 19.00 uur vroeg genoeg."

De in prima vorm stekende RvE zet ons vooraf op een verkeerd been.

Eenmaal door Nieuwveen waarschuwt een snelheidsmeter in de berm ons op onze hoge kruissnelheid, maar temperen is er niet meer bij. Langs het Aarkanaal rijden we voorbeeldig kop over kop, netjes verdeeld over de acht paar (sterke) benen. Op de Oostkanaalweg gaat het met gezwinde spoed en rijden de klasbakken een boeiende sprint. Ook RvE (drie weken al niet gefietst) trapt daarbij lekker mee met zijn kakelverse ketting en dito kransjes. En wat te denken van MHo, die deze donderdag al heel wat MTB kilometertjes heeft afgewerkt en dat juist als prima voorbereiding ervaart. HvE trapt tot diep in de finale ook een prima avond, evenals JKH die ook al een taaie, niet te kraken indruk maakt.

Voorbij de Alphense hef zien we niet alleen de afzwaaiende JKH maar ook de zon achter de einder verdwijnen. Met de laatste zonnestralen als lichtbron raakt het peloton op de Compierekade op drift en vindt de slotsprint plaats. Uw verslaggever ter plaatse is allerminst ter plaatse als voorin wielen over de denkbeeldige finish worden geduwd.

Hoe jammer toch dat de avondjes al weer zo kort worden, we gaan net zo lekker.

Thuis gaan met het oog op de zaterdagrit wat tenuetjes direct de wastrommel in.

Uw verslaggever ter plaatse: Hans van Eck