AOW Parcours
dinsdag 23 mei 2023

P.R.Achtig avondje

Acht AOW-ers beleefden een prAchtig avondje. Mooi droog weer, dus dito droog asfalt. Een frisse NNW-wind, dus gunstig. En een PRima vorm, dus kansen op personal bests. En die kwamen er dan ook, of bijna ook. Helaas niet weggelegd voor TK, vooraf bestempeld als een van de favorieten (want in bloedvorm), maar zichzelf een knieblessure gelopen in een andere tak van sport. De SOW-sponsors dachten er het zijne van. Maar een snelle tijd had hij ook op de atletiekbaan gerealiseerd, dat dan weer wel.

Zoals te doen gebruikelijk vond er vooraf een inspectie van het parcours plaats. Dat ging gepaard met de nodige tegenwind, dus dat beloofde wat. Tot tweemaal aan toe werden de SOW-ers daarbij ingehaald door twee OOR’en (Ons Onbekende Renners), maar okay, die waren waarschijnlijk niet in voorbereiding op zo’n loodzware discipline als een timetrial. Na lang kopwerk van CvE en AvH, vingen vervolgens op de Hoogendoornlaan MHu en HvE de wind op de kop op. Dat bleek nog een tandje harder te kunnen toen JvE even aanzette voor de klim over de N11. Er vlogen als gevolg daarvan aan de achterkant mannen af die tot daar dachten dat er – als op een rollenbank – slechts rustig ingereden zou worden. De Côte de N11 werd verslonden en in plukjes meldden de SOW-ers zich bij de startstreep nabij de containerhaven.

 

Uitspraak van de week
15, Hans, van Eck, HVE, hve, Hans van Eck, jm.veck@gmail.com, , 2022-02-28 19:27:54, , Avatar foto

"Ik zal het toch van de klimmetjes moeten hebben"

HvE weet vooraf waar nog wat te winnen valt.

Met tussenpozen van twee minuten werd er om beurten gestart vanaf de winderige startplek. Erwin wekte de indruk dat hij vanuit zijn profcarrière gewend was met een centraal geregistreerde tijdwaarneming, maar bij de SOW moet je daar toch echt zelf een knopje voor indrukken. Dat realiseerde hij zich pas tijdens de tweede klim, hetgeen hem een onofficiële eindtijd opleverde en misschien wel een P.R. kostte. Hij kon er achteraf gelukkig om lachen. Voor het overige kwamen de SOW-ers besnot en bekwijld over de meet, precies zoals het hoort. Toen de kruitdampen eenmaal waren opgetrokken, bleken er prima tijden gerealiseerd van om en nabij de eigen Pee-Erretjes. En dat had natuurlijk he-le-maal niets van doen met de gunstige wind, maar alles met een uitzonderlijk vormniveau der SOW-ers.

Hieronder de resultaten:

Dagklassement der snelsten

 1. CvE (18’12)
 2. TvdH (18’18)
 3. JvE (18’24)
 4. AvH (18’51)
 5. MHu (19’49)
 6. EC (20’00, onofficieel)
 7. EK (20’30)
 8. HvE (20’43)

 

AOW klassement (tijd t.o.v. P.R.)

 1. TvdH (-0’17)
 2. CvE (-0’06)
 3. HvE (+0’03)
 4. EC (+0’07, onofficieel)
 5. AvH (+0’11)
 6. MHu (+0’24)
 7. JvE (+0’41)
 8. EK (+0’47)

Iedereen bleef – u ziet het – binnen een minuut van zijn Personal Best, hulde! De vorm der SOW-ers is PRachtig!
Bijzondere vermelding voor Hans die maar liefst zijn negen jaar oude record benaderde.
En Christian die maar liefst zes seconden wist af te snoepen van een toch al niet misselijke best-tijd en daarmee vandaag iedereen achter zich liet! Wow!
En respect voor Thomas waar maar rek op blijft zitten. De bokaal is (wederom) voor hem. Handig, want die stond toch nog bij hem thuis. Gefeliciteerd!

Uw verslaggever ter plaatse: Hans van Eck