Lopikerrondje
zaterdag 20 maart 2021

Vaart minderen voor meer koeten

Waar vorig jaar de openingsrit van het SOW-seizoen nog net in een grote groep verreden kon worden, zat dat er een jaar later vanwege de coronamaatregelen niet in. Het werden duo’s.

Het duo EK en EC besloot om 9.30u te starten. Het was een prachtige zonnige ochtend met weinig wind. In de eerste kilometers werd er wat bijgepraat en kon EC de gloednieuwe matzwarte Scott van EK aanschouwen. Tot aan Lopik werd er voornamelijk met het kleine beetje wind in de rug zij aan zij gereden. Af en toe moest er even in de remmen geknepen worden voor overstekend gevogelte en zonnende meerkoeten op het fietspad.

Uitspraak van de week
8, Erwin, Cornelisse, EC, ec, Erwin Cornelisse, erwincornelisse@gmail.com, , 2022-02-28 19:27:53, , Avatar foto

"Mooi!"

EC bewondert de Scott

Eenmaal op de Lekdijk kwam de wind ons tegemoet en werd het zij aan zij losgelaten voor kop over kop. EC voelde tussen Schoonhoven en Haastrecht zijn krachten iets afnemen, maar kon in de slipstream van EK volgen.

Na het genot van een koffie to go in Haastrecht ging de koers weer verder richting Boskoop. Na Reeuwijk ging het tempo bij EC er echt uit en zakte het gemiddelde nog met enkele tienden.

Zoals ieder jaar moet EC even op gang komen, zeker nu ook de spinninglessen op de sportschool niet mogelijk zijn. Misschien toch maar eens overstappen op Zwift?

Uw verslaggever ter plaatse: Erwin Cornelisse