Meije
donderdag 20 april 2023

Passen en meten!

Het voelt nog wat onwennig, maar na het invoeren van alle namen in de ‘staafmixer-app’ van HVE zijn de 2 groepen voor deze avond geformeerd, een goed idee om met elkaar SO(W)ciaal, veilig én met een mooie melange van allerlei soorten en maten renners, tijdens leuke en gezellige ritten verbonden te zijn met elkaar. 
De tijdige aanmeldingen kwamen van heinde en verre, zelfs vanuit een lange rij op de snelweg, het handelen naar de tijdgeest is een groot goed!
Onze routeleider van allure en senioriteit had tijdens het aanschuiven op het asfalt richting Boskoop al tijdig bedacht dat de Meije een mooi verzetje zou kunnen zijn op deze mooie avond, met de wind uit NNO. Daarnaast een ideale gelegenheid om JKH net op tijd aan zijn eerste SOW moment van 2023  te laten proeven. Steker nog, tot die avond waren dit seizoen alleen zijn creatieve en kleine spiergroepen gebruikt tijdens het verbouwen van zijn nieuwe woning. Het aansluiten was geen probleem tijdens het wachten voor de hef in Alphen a/d Rijn, 3 wachtende schepen pruttelden met blauwe walmen van stookolie door de smalle doorgang. De tijd tikte door….
Uitspraak van de week
23, René, van Eck, RVE, rve, René van Eck, rneevaneck@hotmail.nl, , 2022-02-28 19:27:56, , Avatar foto

"Ik heb het koud."

RvE trekt de gashandel open

De intenties van GH en RVE werden direct duidelijk gemaakt door de gang erin te trekken richting Zwammerdam, door het beschutte geslinger was bijpraten prima te doen. Het was SV die hem toch wel een beetje kneep omwille van zijn krappe tijdschema, en in nauw contact met de RL keek naar de mogelijkheden weer op tijd bij zijn minderjarige gevolg te zijn. De optie halverwege de Meije het schapenpad te nemen werd resoluut verworpen, dan maar te laat……alhoewel, over dat schapenpad later meer….
De bebouwing- en begroeiing rond de Meije bood een mooie beschutting tegen de frisse NNO wind, het was AVH die met sterk kopwerk begon en zijn altijd goede benen ten toon spreidde. Na Pietje potlood kwamen al die krachten tot een hohoho….jawel, het asfalt werd vervangen, de bebording gaf op tijd aan dat er na 18:00u kon worden doorgereden, het dubbele trio begon aan een kilometers lange kuiten, bovenarmen- en rug massage over gefreesd asfalt, zelfs met hopen grind en scherpe randen met de kans op stootlek.
Het zou wel goedkomen…totdat er twee dames in vorm ons toespraken, en er in tweede instantie tóch geen doorgang richting het Woerdense Verlaat bleek te zijn, Route Barrée!! Ai, ai, dat kon er ook nog wel bij, blij met de tijdige waarschuwing werd de route én het rijschema snel aangepast door RL RVE. Retour dus, eerst weer de kuiten, bovenarmen- en rugmassage om daarna t.h.v. Pietje potlood het schapenpad op te draaien richting Nieuwkoop en de Ziende. Om vervolgens meteen gebruik te maken van de flinke bries uit het binnenland. Direct was het GH met goed kopwerk, vanaf Aarlanderveen was het zelfs de RL in persoon welke zich bekommerde om het rijschema en noodzaak aanvoelde op tijd het kwekersdorp in te rollen. Op de treinweg werd de eindsprint dan ook aangetrokken door onze barre RL en GH, waarna AVH het keurig kon afronden in zijn voordeel.
Langs de hefbrug van Alphen om JKH ‘thuis te brengen’ werd er kozen voor het rietveld en compierekade, waar JWL liet zien zijn vorm onder controle te hebben door als een ware diesel én warm gereden zich te melden aan de voorzijde van de groep. Alwaar hij bekend maakte met mooie holistische doelstellingen te gaan starten! Op de donderdag tijdig van werk naar huis om op tijd aan te kunnen sluiten op de trainingsavonden. Kort samengevat ook wel het ‘totale-mens-principe’ genoemd! Chapeau JWL, én waar vindt je zulke werkgevers nog?!
Met de Parklaan bijna in zicht was het wederom RVE die zich vooraan meldde met de boodschap het ‘Koud’ te hebben en draaide subiet de gashandle open en vertrok….het was de verslaggever in persoon die nog net kon aanhaken, er werd sur place de bocht genomen richting de spoorovergang. Alwaar we bij de Otweg werden bijgehaald en voorbijgereden door JWL met een eind/eindsprint richting de Parklaan.
Eind goed al goed,…de fonteinen in Rome konden later die avond weer worden aangezet, en daarmee werd het geluid van vertrekkende supporters en verkeerslawaai naar de achtergrond verdrongen. Alles weer bij het oude, behalve 6 renners met wéér een betere vorm!
Afstand: 41,0 | Moyenne: 28,2 | Max 43,9

Uw verslaggever ter plaatse: Sander Voogt