Rondje regio
donderdag 23 mei 2024

Tja…

De traditionele Tonbola zonder Ton moest ook vanavond weer van stal gehaald worden om de groepen in te delen. Afgesproken werd dat routeleiders van dienst CvE en RvE als adjudanten ieder een eigen groep toebedeeld zouden krijgen.

Zo geschiedde dat Gruppo Rnee zich formeerde onder luid geschal van Boskoops klokkenspel. Vertwijfeld mijmerend over een te berijden route schoot JvE de routeleider te hulp. Carmen zou nog wel een oud rondje hebben opgeslagen. En zo was er al van bij het vertrek een wisseling van rang.

Uitspraak van de week
23, René, van Eck, RVE, rve, René van Eck, rneevaneck@hotmail.nl, , 2022-02-28 19:27:56, , Avatar foto

"We moeten zaterdag ook nog fietsen hè!"

Rnee zijn ongefundeerde angst voor vermoeide benen.

De route zou zich al zigzaggend door het Groene Hart over oud- en nieuwe wegen begeven. Langs de HSL lijn naar Benthuizen, dwars door Zoetermeer, alternatief Bleijswijk, toch weer de Rotte, de onbekende dijken door Nieuwerkerk, Moordrecht ontwijkende wegen en een ronde door Waddinxveen. Dat laatste na een gemiste afslag en een afgesloten fietspad waardoor de groep genoodzaakt werd rechtsomkeert te maken. Omdat de zon het toeliet stuurde de RL zijn groep richting Reeuwijk-Dorp. In plaats van rechtdoor naar het Kaagjesland, klonk een “Rechts!” richting Tempel. Waarna Rnee liet blijken een ongefundeerde angst te hebben voor de rit van zaterdag. Hij reed immers al de nodige kilometers richting Biddinghuizen.

Onderweg hoorde we dat Adriaan het Beesdachtig rondje aan zich voorbij moet laten gaan vanwege een orgelconcert van zijn schoonvader in de buurt van Oudenaarde. Tja.. prioriteiten Aad! Jeroen merkte op dat er in zijn wiel over politiek werd gesproken. Tja.. dan gaat het gewoon niet hard genoeg! Gerard genoot volop van de goede benen. Tja.. gewoon niet stuk te krijgen! Jan Kees vond het zigzaggen wel mooi geweest. Tja.. dan maar de snelste route terug naar Alphen! En Jurriën kreeg ook vanavond een koninklijke lead-out voor de sprint. Tja.. afdwingen noem je dat!

Uw verslaggever ter plaatse: Jurriën van Eck