Tunneltje Leidschendam
donderdag 6 mei 2021

Waar zijn we mee bezig?

In grote getalen en ietwat naïef stonden de SOW-ers elkaar in goed humeur op te wachten op ‘t Boskoopse raadhuisplein. Het aantal jonge honden was in de voorbije maand steevast te delen door 4, wat blijkbaar voor wiskundige luiheid heeft gezorgd. 13/4 kostte uiteindelijk ruim 5 minuten. Gruppo NederKlaverEck vertrok als laatste richting het Hoogeveen om daar al snel te worden herenigd met de andere gruppo’s. Dennis liet er geen gras over groeien en wilde er met 42 tegenwind geen plakkers bij hebben. Jurriën had een rondje klaargezet in zijn Carmen die de renners via nieuwe wegen naar Meiendel moest leiden.

De boze blik van moeder natuur keek ons recht in de ogen en er werd dan ook al snel getwijfeld of de gekozen richting de juiste was. Ondanks deze eerste waarschuwing durfde het drietal toch de confrontatie aan. Je gaat er vanuit dat de boosheid wel wat zou bedaren naarmate de tijd vordert. Dennis was er niet gerust op en keek op zijn telefoon waar Moeder Buiresa zich op het moment bevond. De rand van de bui zou precies tegen de contouren van de A12 liggen. Ervan uitgaande dat deze zich zuidwaarts zou bewegen werd besloten om de oorspronkelijke route rechtdoor aan te houden. Geen minuut later zakte de temperatuur net zo hard als de moed in de schoenen. Een hagelbui waar de honden geen brood van lusten knetterde op ons neer. Als een losgeslagen Terriër reed Tim ervandoor en liet daarbij een met zijn vizier stoeiende Jurriën achter zich.

Uitspraak van de week
18, Dennis, Nederhoff, DN, dn, Dennis Nederhoff, nederhoff@gmail.com, , 2022-02-28 19:27:55, , Avatar foto

"Langs de A12 is het droog"

Naïeve Dennis

De ijskoude hagel in combinatie met regen en onweer zorgde voor onaangename temperaturen. Gelukkig was daar een tunnel onder Avvvierr. We waren niet de enige die hier schuilden tegen het natuurgeweld. Medenaïevelingen stonden te blauwbekken onder de steeds donker wordende tunnel.

Waar zijn we toch allemaal mee bezig? Die opwarmende aarde lijkt zich voornamelijk op andere delen van de aardbol te manifesteren terwijl we hier een voorjaar hebben die veel wegheeft van een natte herfst. Waarom doen we eigenlijk aan fietsen? We leerden dat het helemaal niet goed is voor de economie en het zorgt alleen maar voor verkoeling van Nederland. Samen op Weg kan toch ook prima met de auto? De naam laat dat ons gewoon toe!

Na tien à vijftien minuten koukletsen werd er besloten om maar via het natuurgebied naast de A4 naar Stompwijk te rijden. Om warm te worden ging het tempo onder leiding van Dennis gelijk stevig de hoogte in. Evenals het opspattende water en smeer. Richting ‘t Geertje doken er een stel eenden op waar de Isaac van Jurriën maar ternauwernood op tijd voor kon stoppen. Eenmaal terug langs het Hoogeveen kwam Jeroen uit zijn groep even naast ons fietsen. Iets van de viezigheid van de begenadigde SOW-ers sproeit – zo realiseren wij ons – ook op ons af doordat wij in precies dezelfde besmeurde tenuetjes door de regio moeten rijden.

Hoe was het in Schoorl Jan Kees?

Uw verslaggever ter plaatse: Jurriën van Eck