Linschoten
donderdag 22 juli 2021

Komkommertijd

Zelfs tijdens komkommertijd is er tijdens de donderdagavond voldoende animo om te rijden, na met 8 renners te hebben verzameld trok onze routeleider Rnee de boel in gang voor een rondje ‘oost-west’, een prima keuze gezien de almaar aanhoudende wind vanuit noordelijke richting. Vlak voor de hefbrug dook er ineens een blauw shirt met rode helm tussen de groep vanaf de Koninginneweg, daarmee voegde ook TK zich bij de club. Niet meer verwacht na zijn 300+ rondje over de Zeeuwsche klei. De route richting Oost bleek er één van groene vergezichten, in metallic kleur gespoten tuinhekjes en lege privé strandjes aan de plas. Wat een weelde. Nét na de rode Reeuwijksche loper was het toch gewoon de plaatselijke veeboer die moest zorgen voor melk in het glas en kaas op de plank. Een vrolijke boerin loodste het hele alfabet aan viervoeters -welke al etend van de struiken- niet heel veel haast hadden de lekkende uiers richting de automatische melkmachine van Lely uit Maassluis te brengen. Even werd er getwijfeld 6km om te rijden, maar om de tijd de doden werd er hier en daar toch maar gezellig bijgekletst.

Uitspraak van de week
16, Justin, Kraaijenbrink, JK, jk, Justin Kraaijenbrink, justinkraaijenbrink@outlook.com, , 2022-02-28 19:27:54, , Avatar foto

"Waar ligt die meet dan?"

JK in twijfel

Na Woerden werd niet de ‘traditionele’ weg langs de Oude Rijn genomen, maar de Haardijk langs het prachtige natuurreservaat Linschoten richting Oudewater en Hekendorp. Kop over kop met de wind in de rug rolde de SOW-trein door het typisch hollands decor en het groene hart. De complete -oude vertrouwde- dijk tot aan de afslag richting het Reeuwijksche plassengebied werd afgewerkt. Wat opviel was dat de routeleider opnieuw ervoor heeft gekozen om een stuk route te ‘doubleren’ men zou dat prima onder de noemer ‘vakantieritje zonder inspiratie’ kunnen voegen. Ware het niet dat er tijdens de rit best wat NEW KiLOMETERS werden verreden door een deel van de groep. Én er voldoende gelegenheid was om bij te praten in plaats van op de route te letten. Wat ook best wat waard is, Dank Rnee!

Richting de afsprint bij Kaagjesland was het KG die een strakke leadout verzorgde, welke na een hele lange sprint tussen TVK, JK en TK door laatstgenoemde werd gewonnen. Al werd er de kilometer daarna openlijk gesproken én getwijfeld over waar de meet nu exact ligt?!? Het achterop rijdende peloton zag de eindsprint pas echt eindigen met het stuur al deels gedraaid naar rechts, wat te denken geeft. Is er nog iemand met een ‘go-pro’ op de helm om te verifiëren? Al met al was het van alle drie een knappe prestatie op topsnelheid. Richting het Zuidwijk was het DN die accelereerde en een tweede sprinttrein aantrok en de mannen positioneerde, wederom de top 3 met eindsprint tot aan de ophaalbrug.

Precies op tijd voor de eerste wedstrijd ooit van de kersverse conference league om 21:00uur.

Wat zou het mooi zijn om met dit animo door te kunnen rijden gedurende de komkommertijd!

Uw verslaggever ter plaatse: Sander Voogt