De Hoef
donderdag 28 april 2022

Enig herenigd

Er is in JvE slechts één routeleider aanwezig, dus besluiten we diens kielzog aan te houden. Dat betekent: zes renners in zijn directe slipstream, de andere zes op gepaste afstand. En zo rijden twee blauwe treintjes Boskoop aan noordoostelijke zijde uit, beide richting De Hoef dat voor ons – het tweede groepje – tevens het verste punt zal zijn.

Wij zien het voorste groepje langzaam maar zeker uit ons gezichtsveld verdwijnen. Op de Kerkweg net voorbij Zwammerdam zien we hen nog net de Meije indraaien. Het zou de laatste keer zijn deze avond dat we onze snelle broeders zouden zien. Dachten we. Want later op de avond zou een onverwachte hereniging plaatsvinden.

In De Meije nemen we allen onze verantwoordelijkheid door af en toe wat kopwerk te doen. Of door het juist NIET te doen, dat is ook verantwoord omgaan met je mogelijkheden.

De verkeersomleiding die ons dit seizoen dwong anders te rijden, blijkt opgeheven dus kunnen we de vrolijk slingerende Meije-route vervolgen. Het laatste deel worden we weliswaar over het fietspad gestuurd, maar dat is voor de afwisseling ook wel weer eens aardig. Met de stevige NO-wind eenmaal in de flank kronkelen we voorbij Woerdens Verlaat vrolijk mee met de Kromme Mijdrecht. De kopbeurten worden soms wat indringender, maar het zestal blijft in elkaars spoor.

Uitspraak van de week
23, René, van Eck, RVE, rve, René van Eck, rneevaneck@hotmail.nl, , 2022-02-28 19:27:56, , Avatar foto

"Ik heb eerlijk gezegd de kalender niet in m'n hoofd zitten"

Een data-lEckje

In De Hoef buigen wij zuidwestwaarts af, daar waar onze uit het zicht verdwenen snelle broeders nog een stukje van Boskoop af zouden fietsen. In de open polders rond Zevenhoven ligt het asfalt in langgerekte banen, zeer uitdagend en verleidelijk voor zes fietsers in goede vorm. Er wordt gretig gebruik gemaakt van het goedzoevende asfalt en het is daar waar ook HS voor het eerst dit voorseizoen merkt dat ook zijn benen heus een keer uit de winterslaap zullen ontwaken. Terwijl de kruissnelheid er leuk op gaat, zien we hem bemoedigend meedraaien. Loon naar hard werken.

Zonder verder de vaart te minderen, draaien we langs het Aarkanaal de neuzen definitief richting Boskoop. Op de Oostkanaalweg genieten we andermaal van hoe kaarsrecht een weg aangelegd kan zijn. En profiteren er vijf van het sleurwerk van Jeroen, die zijn kansen op een podiumplek opoffert door ons lange tijd op gang te trekken. Zijn leadout geeft uiteindelijk afmakers als KG en HvE de ruimte om de finish heuvelop met elkaar uit te vechten, hetgeen laatstgenoemde met net wat meer geduld (“sprinten = vooral wachten”) in zijn voordeel beslecht.

Door deze sprintexplosie misten HS en GH bijna het spoor van de rest die verrassenderwijs de Col de Conténère over de N11 waren ingeslagen. Terwijl we ons als groep 2 herenigden, werden we bijgehaald door de snelle jongens van groep 1. En zo werd het een heerlijk thuiskomen met 13 SOW-ers die via Duct, Ridderbuurt en Voorkade Boskoop inreden. SV hield het tempo er in want hij wilde op tijd gewassen en gestreken in zijn kuipje voor de tv zitten.

De kilometers hadden ons weer goed gedaan en we kijken uit naar wat de kalender ons brengt.

Uw verslaggever ter plaatse: Hans van Eck